Stel alleen een vraag als je oprecht geïnteresseerd bent in het antwoord!

‘Stel alleen een vraag als je oprecht geïnteresseerd bent in het antwoord!’

10 november Dag van de Dialoog in Best

(Geschreven door Arjan Buchholz)

Landelijk wordt van 3 tot 11 november de ‘Week van de Dialoog’ georganiseerd. Ruim 100 gemeenten doen mee: in Best wordt op 10 november de Dag van de Dialoog  georganiseerd.

 

‘Dialoog’, waar hebben we het dan over?

Een dialoog is een gesprek tussen twee of meer mensen, waarin een vrije gedachtewisseling plaatsvindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet tot stand hadden kunnen komen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan.

 

Jos van Spelde is een van de medeorganisatoren van de Dag van de Dialoog. Hij legt uit waarom hij enthousiast is: ‘Ik houd van communiceren, in de zin van ‘ontmoeten’. Door een gesprek de ander echt leren kennen, vernemen wat hem of haar drijft en daardoor elkaar echt ‘raken’. Mij heeft dat al vaak verrijkt met nieuwe ideeën en inzichten. Ik gun dat ook anderen en daarom wil ik door de Dag van de dialoog meer Bestenaren kennis laten maken met  ‘een goed gesprek met een onbekende’.’

 

Directe aanleiding voor de Week van de Dialoog zijn de aanslagen op 11 september 2001 op de Twin Towers. In Rotterdam verhardde de gesprekken tussen bevolkingsgroepen en het idee ontstond om met elkaar de dialoog te voeren: dus, niet praten óver elkaar, meer mét elkaar. Dit idee sloeg enorm aan en kreeg breed navolging: inmiddels dus op ruim 100 plekken. Nederland in Dialoog is inmiddels een breed gedragen initiatief.

 

Jos legt uit hoe het verloopt. ‘Er is een duidelijke structuur in het gesprek, dat plaats vindt tussen mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten en georganiseerd wordt in groepjes van 6 tot 8 mensen. Bij ieder gespreksgroepje is een gespreksbegeleider die zorgt voor evenwicht en balans: de deelnemers maken het gesprek. Dit jaar is het thema: Erbij horen en jezelf zijn.’

 

Iedere gespreksronde van ca. 2 uur kent 4 stappen:

Als eerste de kennismaking: wie ben jij en wat houdt jou bezig. Het gaat hier niet om je baan of carrière, maar om ‘wie ben jij als mens’.

Stap 2 is ervaringen delen rondom het thema, in 2017 dus ‘erbij horen en jezelf zijn’. Cruciaal hierbij is luisteren, zónder oordelen.

De volgende stap is dromen: bespreek je droom of wens met betrekking tot het thema. Iedere gesprekdeelnemer vertelt hierover, anderen luisteren hier naar.

Tot slot is er de actie fase: wat kun jíj doen om je droom of wens te realiseren?

Tijdens de dialoog staat deze structuur vast en er is één belangrijke spelregel: ‘Wat besproken wordt, blijft hier aan tafel’. Uiteraard kun je pas vrijuit spreken als je je veilig voelt!

 

Op 10 november is er om te beginnen een Dialoogontbijt waarna 3 gesprekrondes volgen, ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds.

De gesprekken vinden plaats aan zogenaamde ‘dialoogtafels’, bij mensen thuis of in het gemeentehuis, de bibliotheek, buurthuis of elders.

Je kunt je aanmelden als deelnemer, of je kunt je woning/tafel beschikbaar stellen als ‘dialoogtafel’.

 

Jos: ‘We hebben ieder jaar meer deelnemers en steeds opnieuw merken we dat het gesprek tot verbroedering leidt. Juist mensen die in hun standpunten aanvankelijk mijlenver van elkaar verwijderd lijken, komen in een gesprek tot elkaar. Overigens is ook wetenschappelijk aangetoond dat praten met onbekenden gelukkiger maakt. Vaak merken deelnemers dan na deelname hun manier van communiceren verandert doordat het luisteren naar elkaar meer aandacht krijgt. Immers, stel alleen een vraag als je oprecht geïnteresseerd bent in het antwoord!’.

 

Wat houdt u nog tegen? Meld u aan als deelnemer of gesprekstafel via www.bestindialoog.nl

Er staan ruim 40 gespreksbegeleider klaar voor de organisatie en voor ‘ontmoeten, verrijken en raken’. Anno 2017 zijn dat belangrijke waardes!

Aanmeldingen dialoogtafels

Er zijn al enkele dialoogtafels in Best bekend. Naast de Mystery tafel, waarbij je de locatie niet opgeeft, zijn er dit jaar mogelijkheden voor deelname bij:

Mocht je zelf een dialoogtafel willen organsieren, dan kan dit door deze aan te melden.
Ben je gespreksbegeleider en organsieer je een eigen tafel, dan kun je dit ook vermelden bij aanmelding van je tafel.

Klik hier voor aanmelden dialoogtafel op 10 november 2017

Trainingen gespreksbegeleiders 2017

De dialogen worden begeleid door gespreksbegeleiders. De krijgen ieder jaar een training. Iemand die een keer deelgenomen heeft aan een dialoog via Best, Oirschot of Eindhoven in dialoog, kan een opleiding volgen tot dialoog Gespreksbegeleider.

Ook de ervaren gespreksbegeleiders krijgen jaarlijks een training.

Ben je nog geen gespreksbegeleider maar vind je het leuk om dit te kunnen en tijdens de dag van de dialoog deze rol te vervullen? Geef je dan op voor de basis training.

Ben je al ooit gespreksbegeleider geweest en wil je deze rol tijdens de dag van de dialoog weer vervullen? Geef je dan op voor de gevorderden training.

De trainingen zijn gratis en worden gegeven in Fontys in Eindhoven op 3 en 10 oktober. Op 24 oktober is de gezamelijke training om je voor te bereiden op het thema van 2017 “Erbij horen én jezelf zijn”

Klik hier om je aan te melden. (registratie via Eindhoven in Dialoog)

13 november dialoog Gemeentehuis

Dialoog in het Gemeentehuis van Best.

Mocht het zijn dat het niet mogelijk is aanwezig te zijn bij de Dag van de Dialoog op 10 november en je wil toch graag een dialoog ervaren is deze avond misschien een uitwijk mogelijkheid De ervaring tot nu toe is dat enorm gezellige dialogen ontstaan met toch wel diepgang naar het thema.

Datum: maandag 13 november 2017
Aanvang 18:52 uur
Dialoog onder begeleiding van gespreksbegeleiders van Best in Dialoog.
Tafelaanbieder: Gemeente Best

Dit is geen dialoog met ambtenaren, raadsleden of collegeleden van de gemeente Best. Het gemeentehuis is alleen de ontmoetingsplek. Op persoonlijke titel zijn ambtenaren, raadsleden en collegeleden natuurlijk van harte welkom.

Aanmelden vooraf is gewenst. Hieronder kun je aanmelden voor deelname.

Aanmelden dialoog gemeentehuis Best
Bezig met versturen

Trainingen gespreksbegeleiders 2016

De week van de dialoog in 2017 heeft in ZO Brabant het thema “Erbij horen en jezelf blijven”.
Een prachtig en actueel thema om een dialoog over te voeren.
Als gespreksbegeleider maak je het mogelijk dat mensen met elkaar in dialoog kunnen gaan. Je geeft ze ondersteuning en informatie tijdens de dialoog en begeleid het dialoog gesprek.

Als gespreksbegeleider ontvang je een gratis communicatie training en oefen je vooraf samen met alle gespreksbegeleiders in ZO Brabant met het begeleiden van de dialoog tijdens de dag van de dialoog.

De trainingsdata voor 2017 zijn:
3 en 10 oktober (keuze een van de twee data)
24 oktober (gezamenlijke training, verplicht voor iedereen)

Kijk op deze pagina voor meer informatie voor gespreksbegeleiders

 

10 oktober Gemeentehuis in Best

Maandelijkse dialoog in het Gemeentehuis van Best. Het thema voor 10 oktober bepalen we bij het begin van de dialoog. De ervaring tot nu toe is dat enorm gezellige dialogen ontstaan met toch wel diepgang naar het thema.

Datum: maandag 10 oktober 2016
Aanvang 18:52 uur
Dialoog onder begeleiding van gespreksbegeleiders van Best in Dialoog.
Tafelaanbieder: Gemeente Best

Dit is geen dialoog met ambtenaren, raadsleden of collegeleden van de gemeente Best. Het gemeentehuis is alleen de ontmoetingsplek. Op persoonlijke titel zijn ambtenaren, raadsleden en collegeleden natuurlijk van harte welkom.

Aanmelden vooraf is gewenst. Hieronder kun je aanmelden voor deelname.

Aanmelden dialoog gemeentehuis Best
Bezig met versturen

8 augustus Dialoog in Gemeentehuis Best

Voor de derde keer houden we de dialoog in het Gemeentehuis van Best. Vorige keer hebben we aan het thema “Thuis voelen” geproefd. Het thema voor 8 augustus bepalen we bij het begin van de dialoog. De ervaring tot nu toe is dat enorm gezellige dialogen ontstaan met toch wel diepgang naar het thema.

Datum: maandag 8 augustus 2016
Aanvang 18:52 uur
Dialoog onder begeleiding van gespreksbegeleiders van Best in Dialoog.
Tafelaanbieder: Gemeente Best

Dit is geen dialoog met ambtenaren, raadsleden of collegeleden van de gemeente Best. Het gemeentehuis is alleen de ontmoetingsplek. Op persoonlijke titel zijn ambtenaren, raadsleden en collegeleden natuurlijk van harte welkom.

Aanmelden vooraf is gewenst. Hieronder kun je aanmelden voor deelname.

Aanmelden dialoog gemeentehuis Best
Bezig met versturen

Dialoog in gemeentehuis Best 8 augustus

Op maandagavond 8 augustus 2016 organiseren we een dialoog in het gemeentehuis in Best. We doen dit iedere tweede maandag van de maand op deze locatie.

De dialoog is open voor iedereen en, hoewel de locatie het gemeentehuis is, is het geen dialoog met ambtenaren, raadsleden of wethouders. Deze kunnen meedoen, maar dat gaat dan op persoonlijke titel.

Aanvang dialogen op het gemeentehuis zijn om 18:52 uur en vooraf aanmelden is gewenst.
Dit kan via dit formulier: klik hier
Of via een mail aan: info@bestindialoog.nl met vermelding deelname aan dialoog gemeentehuis.

Het is vooral de bedoeling om de inwoners van Best via een dialoog elkaar te laten “ontmoeten”. Er zal per dialoog een thema vastgelegd worden en de begeleiding wordt gedaan door ervaren gespreksbegeleiders van Best in Dialoog.

Thuis voelen is het thema voor 2016

Het thema “thuis voelen” is op 9 juli gekozen als thema voor de dag van de dialoog in z.o. Brabant 2016.

Dit thema kan je op veel manieren gebruiken en sluit aan bij zaken die je op dit moment mogelijk bezighouden.

Het thema “thuis voelen” komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is eerder dit jaar als meeste genoemd tijdens een festival van de TU in Eindhoven als antwoord op de vraag aan studenten waar ze het meest mee bezig waren en wat ze graag zouden willen.
De vragen waren voorgelegd aan zowel autochtone als allochtone studenten.

Thuis voelen raakt iedereen en iedereen heeft daar een gevoel bij. Dit maakt het tot een prachtig onderwerp voor de dialoogweek van 2016.

Het thema zal in de loop van de maanden nog vaker terugkomen in de aanloop van de week van de dialoog in z.o. Brabant. Deze is van 4 t/m 13 november en wordt gehouden in meer dan 100 gemeentes in Nederland.

Dialoog in gemeentehuis Best 11 juli

Op maandagavond 11 juli 2016 organiseren we een dialoog in het gemeentehuis in Best. We doen dit iedere tweede maandag van de maand op deze locatie.

De dialoog is open voor iedereen en, hoewel de locatie het gemeentehuis is, is het geen dialoog met ambtenaren, raadsleden of wethouders. Deze kunnen meedoen, maar dat gaat dan op persoonlijke titel.

Aanvang dialogen op het gemeentehuis zijn om 18:52 uur en vooraf aanmelden is gewenst.
Dit kan via dit formulier: klik hier
Of via een mail aan: info@bestindialoog.nl met vermelding deelname aan dialoog gemeentehuis.

Het is vooral de bedoeling om de inwoners van Best via een dialoog elkaar te laten “ontmoeten”. Er zal per dialoog een thema vastgelegd worden en de begeleiding wordt gedaan door ervaren gespreksbegeleiders van Best in Dialoog.

11 juli 2016 Dialoog Gemeentehuis Best

Na een succesvolle en erg gezellige dialoog in juni is er nu wederom de mogelijkheid om deel te nemen aan de open dialoog in het Gemeentehuis van Best.
Datum: maandag 11 juli 2016
Aanvang 18:52 uur
Dialoog onder begeleiding van gespreksbegeleiders van Best in Dialoog.
Tafelaanbieder: Gemeente Best

Dit is geen dialoog met ambtenaren, raadsleden of collegeleden van de gemeente Best. Het gemeentehuis is alleen de ontmoetingsplek. Op persoonlijke titel zijn ambtenaren, raadsleden en collegeleden natuurlijk van harte welkom.

Aanmelden vooraf is gewenst. Hieronder kun je aanmelden voor deelname.

Aanmelden dialoog gemeentehuis Best
Bezig met versturen

Vaststellen thema 2016

Op zaterdag 9 juli gaan we het dialoogthema 2016 voor de regio Zuidoost-Brabant vaststellen. We doen dit gezamelijk in de Batafabrieken in Best.
Aanvang is 10:00 uur
Het is een open eindtijd maar reken erop dat het tot ongeveer 14:00 uur duurt.

Aanmelden voor deelname aan het vaststellen van het thema kan door middel van het invullen van onderstaand formulier.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging, route en uitleg.

Aanmelden voor vaststellen thema 2016
Bezig met versturen

 

 

Verdiepingstraining dialoog met kinderen

Op 27 juni kun je deelnemen aan een verdiepingstraining voor dialogen met kinderen.
Volgens de methode van Nederland in Dialoog kun je ook dialogen met kinderen voeren. Leerzaam voor de kinderen maar maakt ook een andere communicatie met volwassenen mogelijk.
In Best hebben we al veel ervaring opgedaan door dialogen met jongen van het HIC (Heerbeeck College) te voeren. In de verdiepingstraining gaat het ook over het voeren van dialogen met jongere kinderen.

Lees hier voor meer informatie (pdf)

Eindhoven in Dialoog faciliteert G1000Eindhoven: Tafelsecretarissen gezocht

Op 25 juni organiseert G1000Eindhoven een dag voor 1000 Eindhovenaren, waarbij
zij op die dag met elkaar gaan praten over wat zij belangrijk vinden voor hun
stad en wat ze anders/verbeterd willen. Uit die dag ontstaan 10 thema’s,
waarmee men verder kan gaan om die ideeën te realiseren. Dat kunnen grootse
ideeën zijn als een visie, maar ook iets kleins als een app (programmaatje) om
meer groen in de buurt te krijgen (voorbeelden van gerealiseerde ideeën van
G1000 in Amersfoort in 2014).

Om de mensen op 25 juni te helpen om van 1000-en ideeën/meningen naar 10
concrete ideeën te komen, wordt een speciaal programma opgesteld: een
worldcafé in de ochtend en in de middag gesprekken die leiden tot concrete
ideeën. In de middagsessies sluiten tafelsecretarissen aan om enerzijds te
helpen hiermee en om anderzijds de concrete ideeën te verwerken in een
zogenoemde Prezi (soort van powerpoint)
Per tafel komen 8 mensen bij elkaar waaronder de tafelsecretaris.
Je begrijpt dat het flinke aantallen zullen zijn. Er worden daarom op
verschillende wijzen tafelsecretarissen aangeschreven. De G1000 organisatie
wil graag dat de tafelsecretarissen de gehele dag aanwezig zijn.

Eindhoven in Dialoog heeft aangeboden om jullie hiervoor te benaderen.

Voor de tafelsecretaris wordt een speciale training ingepland, waarbij o.a.
Harold, Sander en Annet de training faciliteren. De gesprekken op de dag zelf
volgen bepaalde rondes uit de methodiek van de dag van de dialoog en daarnaast
wordt er ook om een open dialooghouding gevraagd. Daarnaast komt er ook Mirjam
van G1000Amersfoort een training geven mbt Prezi (een online powerpoint
programma, met een makkelijk gemaakt sjabloon).

We hopen van harte dat jullie je medewerking willen verlenen aan deze dag.
Het biedt weer een mooie gelegenheid om op een geïnspireerde wijze
Eindhovenaren van de dialooghouding te laten proeven. Eenmaal ervaren, smaakt
het naar meer, zoals Sjaak graag mag zeggen! 🙂

In ‘t kort:

Datum G1000 Eindhoven: zaterdag 25 juni 2016
Tijd; 9.00 – 16.30 uur
Locatie: Beursgebouw
Training: 14 juni ‘s middags of ‘s avonds of 16 juni
‘s avonds.

Je kunt je aanmelden als tafelsecretaris via aanmelden@g1000eindhoven.nl
(aanmelden@g1000eindhoven.nl)
Met in het onderwerp: tafelsecretaris en in de mail zelf, je voor en
achternaam.

Na aanmelding ontvang je later van de G1000 organisatie bericht om je in te
schrijven voor de training. En ook een link om je als vrijwilliger te
registreren voor de dag zelf.

Hartelijke groet,
Het team van Eindhoven in Dialoog

Dialoog in Gemeentehuis Best 13 juni

Op maandagavond 13 juni 2016 organiseren we een dialoog in het gemeentehuis in Best. Het is de bedoeling dat we dit iedere tweede maandag van de maand gaan doen.

De dialoog is open voor iedereen en, hoewel de locatie het gemeentehuis is, is het geen dialoog met ambtenaren, raadsleden of wethouders. Deze kunnen meedoen, maar dat gaat dan op persoonlijke titel.

Aanvang dialogen op het gemeentehuis zijn om 18:52 uur en vooraf aanmelden is gewenst.
Dit kan via dit formulier: klik hier
Of via een mail aan: info@bestindialoog.nl met vermelding deelname aan dialoog gemeentehuis.

Het is vooral de bedoeling om de inwoners van Best via een dialoog elkaar te laten “ontmoeten”. Er zal per dialoog een thema vastgelegd worden en de begeleiding wordt gedaan door ervaren gespreksbegeleiders van Best in Dialoog.

D-Day met als start het ontbijt

Vanochtend is de Dag van de Dialoog gestart in Best. Als eerste samen genoten van een heerlijk ontbijt dat mogelijk gemaakt is door Albert Heijn Wilhelminaplein Best in de ruimte van beursbox.nl

Wijze woorden van onze ambassadeur van de dialoog Jan Ackermans bij het ontbijt:
“Stel alleen een vraag als je echt interesse hebt in het antwoord.”

Train de trainer voor gespreksbegeleiders

Vind je het leuk om als gespreksbegeleider de trainingen voor andere gespreksbegeleiders mee voor te bereiden en/of te geven, laat het dan weten. info@bestindialoog.nl

Op woensdag 23 september is in Utrecht Train de Trainer. Een middag waarin je leert om de training aan gespreksbegeleiders te geven. Deze wordt georganiseerd door Nederland in Dialoog. Laat het ons weten als je dit wilt. Er kunnen maar twee deelnemers per gemeente gaan. Voor de kosten (€ 25,00) zullen we proberen een sponsor te vinden.

Dialogen op het Heerbeeck International College

We maken je er op attent dat er op woensdag 16 december van 8:15 tot 10:00 uur een dialoog op het Heerbeeck International College is met de tweedeklassers. Die hebben in maart al een dialoog gevoerd. Het thema is het thema van de Dag van de Dialoog (Samen (W)aardig).

Op donderdag 17 maart 2016 wordt er een dialoog georganiseerd voor de nieuwe brugklassers van het HIC. Ook weer van 8:15 tot 10:00 uur. Hier wordt hetzelfde thema gebruikt als voor de brugklassers van vorig jaar (Mijn Taal).

Voor beide dialogen ben je van harte uitgenodigd om gespreksbegeleider te zijn. Er komt tevoren nog een specifieke training. Respectievelijk op donderdag 26 november 2015 en donderdag 3 maart 2016.

Alle gespreksbegeleiders in de regio ontvangen een uitnodiging om aan deze dialogen deel te nemen.

Trainingen gespreksbegeleiders 2015

In oktober zijn de trainingen voor de gespreksbegeleiders. Deze worden weer in bij Fontys in Eindhoven gegeven, maar dit keer ook in Best!!

Om gespreksbegeleider bij de Dag van de Dialoog te zijn, dien je twee trainingen te volgen. Je mag zelf kiezen of je die in Best volgt of in Eindhoven. Of één in Best en één in Eindhoven.

De eerste training is voor degenen die nog niet eerder een dialoog begeleid hebben een kennismaking en voorbereiding voor de dialoog en voor de ‘ervaren rotten’ een verdieping.

Tijdens de tweede training wordt er met het thema geoefend. Daar zitten alle gespreksbegeleiders door elkaar heen.

De data voor de trainingen in Best zijn:

1e Training:

  • Donderdag 1 oktober 15:15 – 17:45u in het Heerbeeck College.

2e Training:

  • Donderdag 15 oktober 15:15 – 17:45u in het Heerbeeck College.

 

Voor deze trainingen kun je je al opgeven via:

http://bestindialoog.nl/aanmelden-training-best-voor-gespreksbegeleider/

De data voor de trainingen in Eindhoven zijn:

1e Training:

  • Dinsdag 6 oktober vanaf 19:00 bij Fontys óf
  • Dinsdag 13 oktober vanaf 19:00 bij Fontys naar keuze

2e Training:

  • Dinsdag 27 oktober vanaf 19:00 bij Fontys.

 

Je hoort nog hoe je je voor deze trainingen kunt opgeven .

Deelnemen aan dialoog Leef-Tijd
avatar

Op 11 en 25 september 2015 kunt u deelnemen aan een dialoog in Best met als thema “Leef-Tijd”.

Deze dialoog wordt gezamenlijk georganiseerd door Cultuurspoor, Welzijn Best Oirschot en het Heerbeeck College.

In het totaal zijn 8 dialoogtafels beschikbaar, op iedere dag 4.

Op vrijdag 11 september kunt u in Cultuurspoor en het Heerbeeck college terecht om 14:00 uur

Op vrijdag 25 september kunt u in Best Wijzer en het Heerbeeck college terecht om 9:15

De dialogen duren 2,5 uur en worden als estafettedialoog georganiseerd in het kader van de nationale ouderendag. Jongeren en ouderen gaan daarom met elkaar in dialoog.

 

Vrijdag 11 sept om 1400 uur, locatieCultuurspoor

Vrijdag 11 sept om 1400 uur, locatie Cultuurspoor

Vrijdag 11 sept om 1400 uur, locatie Heerbeeck College

Vrijdag 11 sept om 1400 uur, locatie Heerbeeck College

Vrijdag 25 sept om 9.15 uur, locatie Bestwijzer

Vrijdag 25 sept om 9.15 uur, locatie Bestwijzer

Vrijdag 25 sept om 9.15 uur, locatie Heerbeeck College

Vrijdag 25 sept om 9.15 uur, locatie Heerbeeck College

estafettedialoog Bestwijzer 25 september 2015

Op vrijdag 25 september 2015 vindt in Bestwijzer een ‘EstafetteDialoog’ plaats. Op die dag staat in de vergaderzaal van Bestwijzer een dialoogtafel. We gaan met elkaar in dialoog over het thema ‘jong-oud’. Dit doen wij in het kader van de Nationale Ouderendag.

Het doel is om mensen van uiteenlopende leeftijden met een dialoog dichter bij elkaar te brengen.

Lees verder op de website van welzijnbestoirschot.nl

estafettedialoog Cultuurspoor 11 september 2015

Op vrijdag 11 september 2015 vindt in CultuurSpoor Best een ‘EstafetteDialoog’ plaats. Op die dag staat in CultuurSpoor Best een dialoogtafel. We gaan met elkaar in dialoog over een nog nader te bepalen thema.

Het doel is om mensen met een dialoog dichter bij elkaar te brengen.

“Bij een discussie zijn er mensen die hun standpunten uiteenzetten, men valt elkaar in de rede en vaak worden tijdens de discussie de standpunten nog eens aangescherpt. Bij een dialoog is het anders. Daar is het eerder een ontmoeting. Mensen met verschillende ideeën wisselen hun mening uit. Iedereen krijgt de gelegenheid zijn verhaal te vertellen. De meningen kunnen heel verschillend zijn, maar men staat open voor elkaar, luistert naar elkaar en vraagt door. Op deze manier blijken tegenstellingen eerder aanvullingen op elkaars ideeën. Begrip krijgen voor elkaar is het doel van de dialoog. Vergroten van saamhorigheid en respect voor elkaar. Maar ook: je gehoord voelen en het verbreden van je eigen inzicht; mede dankzij datgene wat anderen aandragen.”

Meedoen als Deelnemer

Iedereen kan gratis meedoen met deze dialoogtafel. Jong en oud, links en rechts, allo- en autochtoon, godsdienstig of niet, boeren en burgers en ook voor buitenlui. iedereen is welkom. Wil je meedoen ? Leuk als je meedoet!

Aanmelden gaat via de website van Cultuurspoor.

Ook in Bestwijzer komt in september een dialoogtafel. Daar kan iedereen op vrijdag 25 september meepraten.

 

Thema bepaling 2015 ZOBIND op 20 juni 2015

Zaterdag 20 juni 2015 gaan we weer het thema voor Best in dialoog bepalen. Dit doen we in samenwerking met de dialoog gemeenten in de regio onder de noemer van ZOBIND (Zuid Ooost Brabant in dialoog)

Wil je meewerken aan de bepaling van het thema? Neem dan contact op via de mail: info@bestindialoog.nl

De locatie is Best, Europaplein 1
Dit is bij de Bata fabriek.
Aanvang 10:00 uur (zaal open 9:30)
Einde : als thema bepaalt is maar uiterlijk om 15:00 uur

Dialoog religie en samenleving 25 juni 2015

Vitalis De Horst/Kronehoef nodigt mensen (huurders, familieleden, medewerkers, vrijwilligers, studenten, wijkbewoners) uit om op donderdag 25 juni mee te doen aan de dialoog. Aanmelden is verplicht en kan tot donderdag 25 juni 12 uur. Het maximum aantal deelnemers is 12.
Het onderwerp is: Religie en samenleving

Bekijk de flyer en uitnodiging. Klik hieronder

flyer Dialoog 25 juni 2015 de H K