Meedoen als gespreksbegeleider

  • Ben je al gespreksbegeleider en wil je op vrijdag 10 november een van de tafels begeleiden? Geef je dan op via de aanmelding voor deelnemers met als rol gespreksbegeleider. Klik hier voor de deelnemers pagina

Iedere dialoog heeft een gespreksbegeleider nodig. Deze is zelf ook deelnemer aan de dialoog. De rol van de gespreksbegeleider is om een kleine uitleg te geven over de dialoog aan de deelnemers en de dialoog te begeleiden.
Het begeleiden houdt voornamelijk in dat je alle deelnemers aan de dialoog de ruimte geeft om hun verhaal te doen. Verder zorg je er voor dat de 4 dialoogstappen gevolgd worden in de tijd die beschikbaar is voor de dialoog.

Omdat je zelf ook deelnemer bent aan de dialoog, doe je gewoon lekker mee in het gesprek. Meestal zal de dialoog een natuurlijke gang gaan van luisteren, vertellen en belangstellende vragen stellen. Soms kun je hierbij behulpzaam zijn door het stellen van open vragen. Zonder een gespreksbegeleider is een goede dialoog haast onmogelijk.

Gespreksbegeleiders krijgen ieder jaar een korte training voor de Dag van de dialoog. Ben je al een keer gespreksbegeleider geweest, dan krijg je een andere training (gevorderden training) dan als je nog nooit gespreksbegeleider bent geweest(basis training). Minimale vereiste is wel dat je al ooit een dialoog gedaan hebt met de methode van Nederland in Dialoog.
De training bestaat voor iedereen uit twee trainingen in oktober. Deze worden gegeven in het gebouw van de Fontys hogeschool in Eindhoven. Dit is een gezamenlijke trainingen voor zuidoost Brabant. Leuk om ook andere gespreksbegeleiders te ontmoeten, van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

De aanmelding voor de gespreksbegeleiders training staat los van de aanmelding als gespreksbegeleider tijdens de dag van de dialoog. Na de afronding van de training kun je je hiervoor aanmelden bij de afzonderlijke dialoog gemeenten, tijden en tafels.

De training voor gespreksbegeleiders wordt voor Best gegeven in samenwerking met Eindhoven in dialoog. Die verzorgen ook de aanmeldingen voor de trainingen.

Aanmelden voor de gespreksbegeleiders trainingen (klik hier).

Training keuzeavonden op 3 oktober of 10 oktober (19:00 – 21:30)

Gezamenlijke training (basis + gevorderden) op 24 oktober (19:00 – 21:30)

Locatie: Fonty’s Hogeschool in Eindhoven (Rachelsmolen 1 Gebouw R1 2e verdieping)

Mocht je meer informatie willen, neem dan contact op via het contact formulier